Zijn jullie net ouders geworden en op zoek naar de beste babyfoon van 2022? Bij Samen Getest hebben we een overzicht van de beste babyfoons overzichtelijk voor je op een rij gezet. Een babyfoon zorgt ervoor dat je altijd in verbinding staat met jouw zoon of dochter. De mogelijkheden op het gebied van babyfoons zijn tegenwoordig eindeloos. Zo zijn babyfoons in 2022 over het algemeen voorzien van:

  • Camera
  • De mogelijkheden om muziek af te spelen
  • Een terugspreekfunctie


Conclusie: dit zijn de beste babyfoons

Nummer Merk Model
1 Alecto DVM-200
2 Luvion Prestige Touch 2
3 Philips Avent

SCD833

4 Motorola

Comfort40 Connect

5 Alecto

Smartbaby10

6 Luvion

Essential

7 Luvion

Grand Elite 3 Connect

8 Philips Avent

SCD921/26

Om je pasgeboren baby in de gaten te kunnen houden, is een babyfoon essentieel. Door de jaren heen zijn er op het gebied van babyfoons geweest. Bovenstaande 8 babyfoons zijn allemaal getest door Joelle, moeder van een pasgeboren zoontje. Hieronder is per babyfoon te vinden waarom deze in onze top 8 terecht is gekomen en wat de voor- en nadelen van de desbetreffende babyfoon zijn!

Hieronder is een toelichting van de top 3 babyfoons te vinden.

1. Alecto – DVM-200 – beste koop

Alecto DVM 200 beste babyfoon
De Alecto DVM-200 is als beste uit onze test gekomen in 2022!

Op nummer één in onze test is de Alecto DVM-200 te vinden. Dit komt mede doordat de babyfoon een scherp beeld geeft, ook wanneer het donker is op de babykamer (en dat is natuurlijk vaak het geval). Er zit nauwelijks vertraging in het het beeld en wanneer je inzoomt is het beeld ook nog scherp! De positie van de camera is heel eenvoudig aan te passen. Binnenshuis heeft de babyfoon een bereik van 50 meter. Buitenhuis zou de camera een bereik van 300 meter hebben, maar dat blijkt niet uit onze test. Buitenshuis blijft de connectie sterk tot op +/- 100 meter.

Helder geluid en een goede microfoon
Een andere reden waarom we deze babyfoon op nummer één hebben gezet, is omdat deze een zeer helder geluid heeft. De geluidjes die je pasgeboren zoon of dochter maakt zijn kraakhelder te horen. De microfoon reageert snel en filter omgevingsgeluid.

Meerdere kinderen? Eenvoudig uit te breiden!

Wil je meerdere kleintjes tegelijkertijd in de gaten houden? De Alecto DVM-200 is eenvoudig en gemakkelijk uit te breiden met een tweede, derde of zelfs vierde camera! Op de ouder-unit zijn al deze camera’s tegelijkertijd te volgen.

Eenvoudig in gebruik

Een ander groot voordeel van de Alecto DVM-200 is het feit dat deze erg eenvoudig in gebruik is. Je hoeft niet lang te stoeien met een handleiding om alle functies van de beste babyfoon uit 2022 te kunnen gebruiken!

2. Luvion Prestige Touch 2

Luvion Grand Elite 3 Connect Babyfoon
Luvion Grand Elite 3 Connect Babyfoon

Meerdere kinderen tegelijkertijd in de gaten houden? Het grote ouderscherm van de Luvion Prestige Touch 2 maakt het mogelijk. Je houdt op deze manier eenvoudig meerdere kamers tegelijkertijd in de gaten. Wanneer je de babyfoon verbindt met 3G of 4G kun je de beelden ook live bekijken vanaf je smartphone. De verbinding is beveiligd met een wachtwoord en 100% storingsvrij. Zo kun je ook opa of oma mee laten kijken (vanaf afstand op de smartphone). Een leuke ‘gadget’, dus! Valt je baby niet in slaap? Je kunt op afstand meerdere slaapliedjes afspelen of je kunt je baby geruststellen met je eigen stem.