Beste babyfoon [Test 2023]

Best geteste babyfoon van 2023

5/5

Op nummer één in onze test is de Alecto DVM-200 te vinden. Dit komt mede doordat de babyfoon een scherp beeld geeft, ook wanneer het donker is op de babykamer (en dat is natuurlijk vaak het geval). Er zit nauwelijks vertraging in het het beeld en wanneer je inzoomt is het beeld ook nog scherp! De positie van de camera is heel eenvoudig aan te passen. Binnenshuis heeft de babyfoon een bereik van 50 meter. Buitenhuis zou de camera een bereik van 300 meter hebben, maar dat blijkt niet uit onze test. Buitenshuis blijft de connectie sterk tot op +/- 100 meter.

Top 5 beste babyfoons van 2023

Om je pasgeboren baby in de gaten te kunnen houden, is een babyfoon essentieel. Door de jaren heen zijn er op het gebied van babyfoons geweest. Onderstaande babyfoons zijn uitvoerig getest door het team van SamenGetest.nl. Hieronder is per babyfoon te vinden waarom deze in onze top 5 terecht is gekomen en wat de voor- en nadelen van de desbetreffende babyfoon zijn!

01

Alecto DVM-200

4.5/5

Beste koop!

02

Luvion Prestige Touch 2

4.5/5

Voorzien van meerdere camera´s!

03

Philips Avent SCD833

4.5/5

Scherp beeld en erg eenvoudig in gebruik!

04

Motorola Comfort40 Connect

4.5/5

Babyfoon met camera en app

05

Alecto Smartbaby10

4.5/5

Deze babyfoon beschikt over een groot bereik!

Waar op te letten bij het kopen van een babyfoon?

Als je op zoek bent naar een babyfoon, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Zoek een babyfoon dat aan jouw wensen en behoeften voldoet en kijk naar verschillende merken en modellen. Hieronder hebben we drie belangrijke factoren op een rijtje gezet om rekening mee te houden bij het kopen van een babyfoon:

Er zijn verschillende soorten babyfoons beschikbaar op de markt, met elk hun eigen verbinding. Welke het beste bij jou past hangt af van je persoonlijke situatie. Zo zijn er babyfoons met een DECT-verbinding en babyfoons met Wifi. Een babyfoon met DECT heeft vaak een groter bereik en is storingsvrij, maar kan duurder zijn dan een Wifi-babyfoon. Deze laatste hebben vaak een camera en verbinding via Wifi, wat kan leiden tot een kleiner bereik dan DECT-babyfoons. Houd rekening met je eigen wensen en behoeften om de juiste babyfoonverbinding te kiezen.

Als je een babyfoon met camera wilt, is het natuurlijk belangrijk om de privacy en veiligheid van je baby te waarborgen. Je wilt niet dat anderen ongewenst meekijken of meeluisteren. Een manier om dit risico te verkleinen is door te kiezen voor een DECT-babyfoon, die minder vatbaar is voor afluisteren of meekijken. Hoewel digitale veiligheid bij veel producenten hoog in het vaandel staat, is het verstandig om te controleren of de babyfoon die je koopt over alle benodigde veiligheidsfuncties beschikt. Zo weet je zeker dat je baby's privacy en veiligheid goed beschermd zijn.

Bij het aanschaffen van een babyfoon is het ook belangrijk om naar de beschikbare functionaliteiten te kijken. Veel babyfoons zijn voorzien van handige opties die het leven als ouder gemakkelijker maken. Zoek naar babyfoons met terugspraakfunctie, slaapliedjes, infrarood, opnamefuncties, waarschuwinglampjes en temperatuurweergave. Bedenk welke van deze functionaliteiten voor jou echt nodig zijn, want babyfoons met veel mogelijkheden zijn vaak duurder. Het is zonde om geld te besteden aan functies die je toch niet gaat gebruiken.

Top 5 best geteste babyfoons

Het is tijd om te kijken naar de beste babyfoons van 2022! Welke babyfoon is het beste volgens de consumentenbond? Hieronder hebben we een top 5 samengesteld van de best geteste babyfoons, gerangschikt op gebruikssituatie. Of je nu op zoek bent naar een DECT-babyfoon of een babyfoon met camera, de beste opties voor jouw behoeften vind je hieronder!

1. Alecto DVM-200

9.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak
8.5
Functionaliteiten
4.9
Prjis / kwaliteit
7.9

De Alecto DVM-200 is als beste uit onze test gekomen in 2023!

Op nummer één in onze test is de Alecto DVM-200 te vinden. Dit komt mede doordat de babyfoon een scherp beeld geeft, ook wanneer het donker is op de babykamer (en dat is natuurlijk vaak het geval). Er zit nauwelijks vertraging in het het beeld en wanneer je inzoomt is het beeld ook nog scherp! De positie van de camera is heel eenvoudig aan te passen. Binnenshuis heeft de babyfoon een bereik van 50 meter. Buitenhuis zou de camera een bereik van 300 meter hebben, maar dat blijkt niet uit onze test. Buitenshuis blijft de connectie sterk tot op +/- 100 meter.

Helder geluid en een goede microfoon
Een andere reden waarom we deze babyfoon op nummer één hebben gezet, is omdat deze een zeer helder geluid heeft. De geluidjes die je pasgeboren zoon of dochter maakt zijn kraakhelder te horen. De microfoon reageert snel en filter omgevingsgeluid.

Meerdere kinderen? Eenvoudig uit te breiden!
Wil je meerdere kleintjes tegelijkertijd in de gaten houden? De Alecto DVM-200 is eenvoudig en gemakkelijk uit te breiden met een tweede, derde of zelfs vierde camera! Op de ouder-unit zijn al deze camera’s tegelijkertijd te volgen.

Eenvoudig in gebruik
Een ander groot voordeel van de Alecto DVM-200 is het feit dat deze erg eenvoudig in gebruik is. Je hoeft niet lang te stoeien met een handleiding om alle functies van de beste babyfoon uit 2023 te kunnen gebruiken!

Voordelen
Nadelen

2. Luvion Prestige Touch 2

9.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak
8.5
Functionaliteiten
4.9
Prjis / kwaliteit
7.9

Meerdere kinderen tegelijkertijd in de gaten houden? Het grote ouderscherm van de Luvion Prestige Touch 2 maakt het mogelijk. Je houdt op deze manier eenvoudig meerdere kamers tegelijkertijd in de gaten. Wanneer je de babyfoon verbindt met 3G of 4G kun je de beelden ook live bekijken vanaf je smartphone. De verbinding is beveiligd met een wachtwoord en 100% storingsvrij. Zo kun je ook opa of oma mee laten kijken (vanaf afstand op de smartphone). Een leuke ‘gadget’, dus! Valt je baby niet in slaap? Je kunt op afstand meerdere slaapliedjes afspelen of je kunt je baby geruststellen met je eigen stem.

Voordelen
Nadelen

3. Philips Avent – SCD833

9.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak
8.5
Functionaliteiten
4.9
Prjis / kwaliteit
7.9

De Philips Avent – SCD833 beschikt over een haarscherp beeld en is makkelijk in gebruik. Dat zijn al gelijk twee grote pluspunten! Inzoomen is niet mogelijk. Doordat het beeld echter zo scherp is, is dit niet nodig.

Het geluid dat uit de Philips Avent – SCD833 komt is luid en duidelijk. Deze babyfoon is voorzien van een terugspreekfunctie en een aantal muziekjes. Zo kun je jouw kleintje makkelijk (op afstand) geruststellen.

Deze babyfoon is beperkt in opties, maar daardoor wel makkelijk in gebruik. Je hoeft geen uitgebreide handleiding door te nemen! Ga je een weekendje weg of op vakantie? De Philips Avent – SCD833 is eenvoudig mee te nemen en je hebt geen apart laadstation nodig.

Voordelen
Nadelen

4. Motorola – Comfort40 Connect

9.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak
8.5
Functionaliteiten
4.9
Prjis / kwaliteit
7.9

Deze babyfoon is voorzien van een handige functie die aangeeft wanneer het te warm of juist te koud is in de babykamer. Ook is de Motorola Comfort40 Connect eenvoud met meerdere baby-units te koppelen.

De Motorola – Comfort40 heeft tot zestig meter bereik binnenshuis. Hoewel de handleiding aangeeft dat dit buiten tot zo’n 300 meter zou moeten zijn, is er na een meter of 150 al hapering te ontdekking. Het inzoomen of draaien van de camera is niet mogelijk, wel is het eenvoudig om meerdere baby-units te koppelen.

Nadelig van de Motorola – Comfort40 is dat de microfoon relatief traag reageert en dat het geluid blikker kan klinken. Het feit dat deze babyfoon over een functie beschikt die aangeeft wanneer het te warm of koud is in de babykamer, zien wij als een pluspunt. Het apparaat is voorzien van meerdere rustgevende geluiden, maar je kunt ook zelf audio opnemen voor je pasgeboren baby. Het koppelen van de Motorola – Comfort40 met je smartphone of iPad is eenvoudig via de Motorola-app.

Voordelen
Nadelen

5. Alecto Smartbaby10

9.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak
8.5
Functionaliteiten
4.9
Prjis / kwaliteit
7.9

De Alecto – Smartbaby10 heeft een onbeperkt bereik zolang er wifi beschikbaar is, wat tegelijkertijd ook een beperking is omdat het afhankelijk is van een wifisignaal. Als je van plan bent om de babyfoon mee te nemen tijdens reizen of een nachtje weg, moet je hem steeds opnieuw verbinden met een andere wifi. Er is geen indicator wanneer het apparaat buiten bereik is, de verbinding valt gewoon weg als het wifisignaal verloren gaat. De kwaliteit van het beeld op de babyfoon hangt ook af van de telefoon of tablet waarmee het apparaat is gekoppeld via een app. Een voordeel van deze app-verbinding is dat meerdere mensen tegelijk zicht kunnen hebben op het kind, wat niet mogelijk is met andere babyfoons. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld samen met de oppas naar het kind wilt kijken terwijl je zelf uit eten bent.

Geluid

Het geluid van de Alecto – Smartbaby10 is goed, maar gevoelig. Zelfs als er buiten een brommer voorbij rijdt, schakelt de babyfoon aan. De terugspreekfunctie werkt prima, maar staat erg hard en er is geen optie om het volume te regelen. Het is wel mogelijk om de instellingen aan te passen voor andere wifi, maar dit kan een drempel vormen om de babyfoon mee te nemen op reis. Dit koppelen wordt wel goed uitgelegd in een video die toegankelijk is via een QR-code. Als alles eenmaal werkt, kun je gemakkelijk de instellingen aanpassen via je mobiele telefoon.

Muziekopties of nachtlampje

De Alecto – Smartbaby10 heeft geen muziekopties of een nachtlampje. Wel wordt er een opzetstukje van konijnenoortjes meegeleverd om de baby-unit een schattige uitstraling te geven. De temperatuur en luchtvochtigheid in de kamer van het kind worden weergegeven op het apparaat. Het is ook mogelijk om foto’s of video-opnamen te maken en op te slaan, wat het apparaat voor mij vooral lijkt te maken als een beveiligingscamera.

Voordelen
Nadelen

Waarom je ons kunt vertrouwen

Voorkom een miskoop

Wij hebben alle producten uitvoerig getest, hierdoor voorkom je een miskoop

100% onafhankelijk

Producten zijn getest door onze eigen experts

Laagste prijsgarantie

Wij hebben tientallen betrouwbare websites vergeleken en bevelen alleen leveranciers aan met de beste prijs.

Misschien ook interessant:

Veelgestelde vragen

Alle antwoorden op jouw vragen

De Alecto DVM-200 heeft zich als nummer één in onze test bewezen. Een van de redenen hiervoor is dat de babyfoon een helder beeld geeft, zelfs in het donker. Er is weinig vertraging in het beeld en zelfs wanneer je inzoomt blijft het scherp. Bovendien is de camera gemakkelijk te verstellen. Binnenshuis heeft de babyfoon een bereik van 50 meter, terwijl het bereik buitenshuis volgens de specificaties 300 meter zou moeten zijn. In onze test bleek dit echter niet het geval en bleef de verbinding tot ongeveer 100 meter sterk.

Het gebruik van een babyfoon hangt af van verschillende factoren. Het is aan ieder gezin om te beslissen wanneer ze de babyfoon niet meer nodig hebben. Belangrijk is dat ouders het vertrouwen hebben dat ze zonder babyfoon kunnen. Het hangt ook af van hoe de babyfoon wordt gebruikt. Veel ouders doen de babyfoon weg zodra hun kind zelfstandig uit bed kan komen en naar hun slaapkamer kan lopen om hen te alarmeren als er iets aan de hand is. Dit gebeurt vaak tussen de leeftijd van drie en vijf jaar. Sommige ouders gebruiken de videofunctie langer om te controleren of alles goed gaat, spelen geruststellende liedjes af via de geluidsfunctie of spreken hun kinderen bemoedigend toe als ze wakker worden.

Als je een babyfoon met videofunctie hebt, is het belangrijk om de beste locatie in de babykamer te kiezen waarmee je het meest optimale beeld krijgt en je kind het best kunt horen. Zorg ervoor dat je het hele bedje in beeld hebt en de baby goed kunt zien. Veel ouders zetten de babyfoon op een hoge kast of bevestigen deze aan een (zweef)plankje, de muur of het bedje. Let wel op bij het bedje als je kind wat groter is en grijpgrage handjes heeft. Het antwoord op de vraag 'waar een babyfoon neerzetten' is dus afhankelijk van het type babyfoon dat je hebt en de inrichting van de kamer.

Anderen bekeken ook:

Benieuwd naar onze andere tests? Bekijk ze hieronder!